Travazol mantar hastalıkları için kullanılan bir kremdir. Normal reçete ile satışa sunulur ve reçetesiz olarak da satışı yapılır. Travazol iltihap ve enfeksiyon gibi cilt üzerinde oluşan rahatsızlıklar sebebi bile de kullanılır. Travazol’u kullanırken diğer ilaçlar ile karıştırılmaması, yutulmaması ve göze temas ettirilmemesi gerekir. Travazol’un etken maddesi temelde bir topikal kortikosteroid olan izokanazol nitrattır. Travazol ürtiker gibi rahatsızlıklar için de kullanılan ve semptomları azaltması ile bilinen bir ilaçtır.
Travazol Ne İşe Yarar?
Travazol, özellikle deri (cilt) üzerindeki rahatsızlıkları gidermek ve semptomları azaltmak için kullanılan bir ilaçtır. Mantar ve enfeksiyon temelli hastalıkların iyileştirilmesinde kullanılır. Travazol kullanımında doza ve yaralı bölgeye dikkat etmek gerekir. Doktor tarafından tavsiye edilen süre boyunca ve düzenli olarak kullanılması önemlidir. Alerjik reaksiyon gösterildiğinde hemen bir sağlık kuruluşuna müracaat edilmesi gerekir. Travazol kullananlar genellikle ilacı küçük miktarlarda kullanırlar ve genel kullanım süresi 7 gündür.
Travazol Nasıl Kullanılır?
Travazol kullanımı oldukça basittir. Doktor tarafından tavsiye edilen dozda kullanılması gerekir. Yaranın üzerine hafif masaj hareketleri ile ilaç yedirilmelidir. Hem yaranın zarar görmemesi hem de ilacın yarayan iyi nüfuz etmesi için Travazol’un yavaş hareketler ile kullanılması gerekir. Travazol kullanırken doz aşımı yapılmamalı ve günde en fazla 3 kere yaralı bölgeye sürülmelidir. Tedavi edilecek olan bölgenin ve ellerinizin temiz ve duru olduğuna emin olduktan sonra ilacı kullanmalısınız. İlacı kullanmadan önce ve kullandıktan sonra ellerinizi iyice yıkamanız gerekir. İlacın göz ve ağız bölgesine nüfuz etmemesine de özen gösterilmelidir.
Travazol’un Yan Etkileri Nelerdir?
Travazol yan etkilere karşı hassas olan bir ilaçtır ve kullanımında özenli davranmak gerekir. Travazol’un yan etkileri olası yan etkiler olup yaygın ve seyrek olmak üzere farklı kategorilere ayrılır. Travazol’un en yaygın yan etkileri şunlardır:
- Kurdeşen,
- Kaşıntı,
- Şişlik,
- Kızarıklık,
- Ağrı,
- Uyuşukluk.
Travazol’un yan etkileri arasındadır. Bunların yanı sıra eğer dudak, boğaz ve dil üzerinde ya da yakın bölgelerde şişlik ve kaşıntı hissi oluşuyor ise mutlaka ilaç kullanımı durdurulmalıdır. Bunlar Travazol’un ciddi yan etkileri arasında yer alır ve mutlaka bir sağlık kuruluşuna gidilmesi gerekir. Travazol’un yan etkileri arasında en yaygını deri üzerinde kızarıklıktır.
Travazol’un Muadili İlaçlar Nelerdir?
Travazol kendi alanında en iyi ilaçlar arasında yer alır ve semptomları hızlıca azaltması ile bilinir. Bu durumda etkin maddelerinin de etkisi vardır. Travazol’un etkin maddeleri ile eş değer olan ilaçlar şunlardır:
- Travacort (15 gr krema)
- Fuggy (15 gr krem)
- Mantar (15 gr krema)
- Mantazol (15 gr krem)
- Tinagen (15 gr tüp)
- İzosol (15 gr krem)
- Albacort (15 gr krem)
- Oly plus (15 gr krema)
- Funocord (15 gr krem)
Travazol’un muadili ilaçlar arasında ayrıca Tracovol, Troderm ve Trokar’da yer alır. Bu ilaçların hepsi 15 gramlık olarak satışa sunulmuştur ve krem formundadır. Travazol’un muadili ilaçları almadan öncem mutlaka bir uzmandan bilgi alınması gerekir.
Travazol’un Güncel Fiyatı Ne Kadar?
Travazol’un fiyatı 3 Ocak 2022 itibari ile 30,62 Türk lirasına yükselmiştir. Travazol’un bu fiyatı 15 gr’lık kremi için geçerlidir. Reçeteli satılan bir ilaçtır anak reçetesiz olarak alınması da mümkündür. Reçeteler kırmızı, mor, turuncu ve yeşil olarak farklı renk kodlarına sahiptir. Travazol ise hem reçeteli olarak satılan hem de reçetesiz olarak eczaneden temin edilebilen bir ilaçtır. Travazol’un mutlaka eczaneden ve sağlık malzemeleri satan yerlerden alınması gerekir. İlacı alırken son kullanma tarihine de dikkat edilmelidir.
İlaç Hekimi Youtube kanalımıza abone olmadıysanız, hemen abone olabilir ve prospektüs bilgilerine hemen ulaşabilirsiniz.