Parafon Nedir? Parafon 10 Yan Etkisi

Parafon kısaca: Parasetamol ve Klorzoksazon etken maddesine sahip bir ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçtır. Günümüzde yaygın olarak kullanılan bu ilaç, 20 tabletten oluşmaktadır. Yuvarlak ve kenarları kıvrık bir yüzünde kırmızı çizgi olan ve diğer yüzünde C sembolü bulunan sarı – yeşil tablet formunda üretilmiştir. Her tablette 250 mg klorzoksazon ve 300 mg parasetamol etken maddeleri kullanılmaktadır. Vücudun birçok bölgesinde ortaya çıkan kas ve iskelet ağrılarının giderilmesinde günümüzde yaygın olarak kullanılan ağrı kesiciler arasında yer almaktadır. Kullanmadan önce uzman bir hekim tavsiyesi almak hayati önem taşır.

Parafon Ne İşe Yarar?

Ağrı kesici ve kas gevşetici olarak yaygın bir kullanıma sahip Parafon, iskelet kası hastalıklarının büyük bölümünde ortaya çıkan ağrı, gerginlik ve hareket kısıtlamalarına karşı etkilidir. Bu gibi belirtileri ortadan kaldırarak iyileşme sürecini hızlandırabilir. Parafon kullananlar ise ağırlıklı olarak iskelet kasında görülen ağrı ve spazm gibi belirtilerin ortadan kaybolması için uygulanan tedavilere ek olarak bu ilacı doktor tavsiyesi ile kullanmaktadır. Doktor kontrolünde şu gibi durumlarda kullanılabilir:

  • Bel Ağrıları
  • Boyun Tutulması
  • Boyun – Omuz ve Kol Ağrıları
  • Darbelere Balı Kas Rahatsızlıkları
  • Eklem ve Tendon Rahatsızlıkları

Parafon Nasıl Kullanılır?

Hekim tavsiyesi ile ilacı satın aldıktan sonra yetişkinlerde başlangıç dozu olarak ortalama günde 3 – 4 defa 2’şer tablet olarak kullanılmaktadır. Parafon kullanımı ağız yoluyla bol su ile kullanılabilir. Yetişkinlerde uygulanan günlük doz sonraki dönemlerde yine doktor kontrolünde günde 3 – 4 defa 1’er tablete düşürülebilir. Bir bardak su ile kullanımı tavsiye edilmiştir.

12 yaşın altı yaş grubuna ait çocuklarda etkinliği belirlenmediği için çocuklara kesinlikle kullandırılmamalıdır. Öte yandan çeşitli hastalıkla sahip özel kullanım durumları için de doktor onayı alınması hayati önem taşır.

Parafon’un Yan Etkileri Nelerdir?

Parafon

Günümüzde üretilen tüm ilaçlarda olduğu gibi Parafon’un da bazı kişilerde yan etkileri görülebilir. Söz konusu yan etkilerden herhangi biri veya bir kaçının görülmesi durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması tavsiye edilir. Olası yan etkileri arasında yer alan unsurlar birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu nedenle tüm yan etki şikayetlerinde uzman kontrolü alınması tavsiye edilir. Parafon’un yan etkileri arasında yer alan başlıca yaygın görülen ve ciddi yan etkileri arasında sayılanları ise şunlardır:

  • Ağız, yüz ve boğazda şişlik,
  • Nefes güçlüğü, göğüste sıkışıklık,
  • Kan basıncında şoka neden olan ani düşüş,
  • Deri reaksiyonları (döküntü, kaşıntı, kurdeşen vb.),
  • Sersemlik ve baş dönmesi,
  • Anksiyete,
  • Sinirlilik hali,
  • İshal,
  • Karın ağrısı,
  • İştahsızlık.

Parafon’un Muadili İlaçlar Nelerdir?

Kas ve iskelet ağrılarında yaygın olarak kullanılan birçok ilaç Parafon başta olmak üzere benzerlerine eş değer kabul edilmektedir. Etken maddesi ve oranları ile etkisinde de değişiklik görülen ilaç için muadil birçok ilaç bulunabilir. Parafon’un muadili ilaçlar tercih edilmeden önce doktor onayı alınması hayati önem taşımaktadır. Yaygın olarak Parafon muadili ilaçlar arasında Mepadol ve Muskazon ilk sırada yer almaktadır. Ancak muadil diğer tüm ilaçlarda olduğu gibi söz konusu ilaçların da Parafon muadili olarak kullanımı için hekim onayı alınması oldukça önemlidir.

Parafon’un Güncel Fiyatı Ne Kadar?

Piyasa koşulları ve ilaç satışına ilişkin kanunlara göre Parafon’un fiyatı da değişiklik gösterebilir. Yaygın olarak görülen pek çok ağrı ve kas şikayetleri için kullanılan ilaç, sahip olduğu bu özellikler nedeniyle herkes tarafından kolay ulaşılabilir özelliklere sahiptir. Eczane satış fiyatları bulunduğunuz bölgeye ve mevcut piyasa şartlarına göre değişiklik gösterebilir.

İlaç Hekimi Youtube kanalımıza abone olmadıysanız, hemen abone olabilir ve prospektüs bilgilerine hemen ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın